Hoe u de juiste koffiemachine kiest

Kadampa - Espressomachines

Hoe u de beste espressomachine selecteert

Koffiemachines zijn er in verschillende maten en functies. Om de beste espressomachine te selecteren, dien je voor de volgende zaken te zorgen. Lees meer over espressomachines op beedrop.be

Bruikbaarheid

Makkelijk schoon te maken

Begroting

Garantie en klantenservice

Thuis gebruik

Hoe u een espressomachine kiest voor thuisgebruik

Koffiemachines zijn er in verschillende maten en functies.

DE KOFFIE MENGEN

Iets waar je je de hele dag mee bezig houdt.

Espressomachines voor thuis om uw basisbrouwsel te upgraden

Beoordelingen

7 dingen om op te letten bij het kopen van een espressomachine

Espresso machine

Het aanschaffen van een nieuwe machine zal vrij eenvoudig zijn. Onthoud de 7 dingen waar u op moet letten in een espressomachine om het meeste uit uw geld te halen en alle functies te krijgen die u echt nodig hebt. Het is helemaal niet moeilijk en u moet er alleen voor zorgen dat de machine bij uw levensstijl past. De drankkeuze, het volume en de keuken van iedereen is anders, dus alles op de lijst zal je perfecte gids zijn.

1. Duurzaamheid

U moet weten hoeveel de espressomachine aankan voordat u deze aanschaft. Een professionele espressomachine moet de hele dag kunnen werken zonder storingen. Een kleine, budgetvriendelijke espressomachine kan breken of oververhit raken als deze de hele dag wordt gebruikt.

Het kunnen omgaan met veel druk staat voorop. Koop gewoon GEEN goedkope machine en het komt wel goed.

Lees hoeveel koffiebonen de espressomachine kan bevatten en of er een externe molen aan is bevestigd. Je moet ook weten hoeveel water het reservoir kan bevatten en hoeveel kopjes espresso het kan maken tijdens elke koffiezetsessie. Als je veel brouwt, neem dan een machine met een hogere capaciteit.

Duurzaamheid

2. Maalcapaciteit

Bij espressomachines zijn er twee soorten maling: met een ingebouwde molen of een losse molen. Espressomachines zonder ingebouwde molen hebben een aparte molen nodig. Ik heb een paar artikelen over de beste automatische en handmatige externe molen als je die nodig hebt. Alleen de duurdere automatische machines worden geleverd met de ingebouwde slijpmachines.

Als je veel brouwt of als een heleboel mensen de machine gebruiken, zorg er dan voor dat je een molen met een hogere capaciteit krijgt.

Ingebouwde koffiemolens zijn het handigst, maar kijk of u de gemalen koffie na het malen in de mand moet doen. Dit is een extra stap. Sommige machines laten de maling zonder uw hulp rechtstreeks in de mand vallen. Pure gelukzaligheid!

3. Wateropslag

De meeste espressomachines kunnen genoeg water bevatten om tot 8 kopjes espresso te maken. Als je meer dan dat nodig hebt, maak je een heleboel espresso! Sommige machines hebben watertanks met kleine vultuitjes. Voor deze machines is het handig om een ​​trechter te hebben.

Grote, hoogwaardige espressomachines zijn ontworpen om op een waterbron aan te sluiten, zoals een koelkast met een waterdispenser. Voordat u dit type espressomachine aanschaft, moet u nagaan of uw leidingen anders moeten worden gelegd om er ruimte voor te maken.

Dit is meestal voor commerciële machines en de hieronder genoemde zijn bedoeld voor thuisgebruik en hebben geen dure aansluiting nodig

4. Schuimvermogen

De meeste espressomachines kunnen dranken op basis van espresso maken, zoals lattes, cappuccino’s en macchiato’s. Als je van deze brouwsels houdt, zorg er dan voor dat je een espressomachine koopt die wordt geleverd met een opschuimer die de onder druk staande melk opschuimt.

De meeste espressomachines worden met het opschuimer geleverd, tenzij je voor een heel goedkope machine gaat. Houd er rekening mee dat sommige goedkopere apparaten het niet hebben en alleen espresso maken.

Wateropslag

5. Gemakkelijk schoon te maken

Ontdek hoe eenvoudig de espressomachine die u wilt, kan worden gedemonteerd en weer in elkaar gezet. Het schoonmaken van de espressomachine kan een hele klus zijn, maar het is nodig om het zo nu en dan te doen om het op een hoog niveau te laten werken.

Het waterreservoir, het opschuimapparaat, de kopjes en de rest van de onderdelen die aan vocht worden blootgesteld, moeten na gebruik altijd goed worden schoongemaakt en gedroogd.

ZORG ERVOOR dat u ook de juiste zeep moet gebruiken om de onderdelen schoon te maken. Als ze niet goed worden afgespoeld, zal harde zeep je espresso vreselijk laten smaken.

6. Gemak van opslag

Als u niet dagelijks koffie drinkt, moet u eens kijken hoe gemakkelijk u de gewenste espressomachine kunt opbergen. Een grote espressomachine kan moeilijk veilig op te bergen zijn. Ze kunnen zwaar zijn!

Bijvoorbeeld: als u het niet in een keukenkast kunt opbergen, moet u het misschien in de garage opbergen, waar het gevaar kan lopen te roesten, omgestoten te worden en erop te vallen door de andere dingen die u daar opslaat. Als je niet veel werkbladruimte hebt, ga dan voor een compactere machine.

Gemak van opslag

7. Aesthetiek

De factoren die een espressomachine esthetisch aantrekkelijk maken, moeten niet stoppen bij de vraag of hij mooi op het aanrecht in de keuken, salontafel of eettafel zou willen staan. Er zijn verschillende andere kritische factoren, waaronder de plaatsing van de tuit, de lengte van het snoer en de kleur of het materiaal dat de buitenkant zou dragen.

4 soorten espressomachines

espresso

Het belangrijkste verschil dat u zult vinden in de soorten espressomachines op de markt, is hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn.

1. Handmatige espressomaker

Handmatige espressomachines zijn voor degenen die het niet erg vinden om wat werk in hun espresso te steken. Dat extra werk kan zijn vruchten afwerpen, want handmatige espressomachines stellen je in staat elk deel van het proces van het maken van een espresso te controleren, zodat je mogelijk (als je alles goed doet) de perfecte foto krijgt. De andere kant hiervan is dat je de espresso gemakkelijk kunt verknoeien als je hem niet precies goed krijgt, en het kan even duren voordat je het leert.

Het meest opvallende aan deze machines is de hendel – sommige hebben een hefboomontwerp met veerzuiger en andere een directe hendel, waarbij de laatste wat meer werk is. Handmatige espressomachines zijn vaak aantrekkelijk, bijna net zo decoratief als functioneel. Ze zijn duur, maar voor de echte connaisseurs die bereid zijn het werk in te steken, kunnen ze een geweldige espresso maken.

Handmatige espressomaker

Voordelen:

Dit type espressomachine produceert hoogwaardige en heerlijk smakende espresso.
Je hebt meer controle over het proces.
Een aantrekkelijk apparaat voor op uw aanrecht.
Deze espressomachines hebben de reputatie lang mee te gaan.
In gedachte houden:
Deze eenheden zijn meestal duur.
Kan moeilijk te gebruiken zijn (en gemakkelijk te verknoeien).
Alleen aanbevolen voor ervaren barista’s en connaisseurs.

2. Halfautomatische espressomachine

Halfautomatische espressomachines hebben elektrische pompen, waardoor ze meteen veel gemakkelijker te gebruiken zijn dan hun handmatige tegenhangers. Ze geven je een mix van de controle die mensen leuk vinden in handmatige machines (hoewel niet zo veel) en het gebruiksgemak dat je begint te zien in de verschillende soorten automatische modellen. Ze zijn momenteel het populairste type espressomachine op de markt.

Je kunt een aantal modellen vinden die in een lagere prijsklasse vallen ($ 200- $ 400), maar veel van de mooiere halfautomatische modellen op de markt komen in de duizenden.

Voordelen:

Dit type espressomachine is gemakkelijker te gebruiken dan zijn handmatige tegenhanger.
Je hebt nog steeds een hoge mate van controle.
Kan hoogwaardige en smakelijke shots van espresso maken.
Er zijn veel betaalbare modellen verkrijgbaar van gerenommeerde merken.
In gedachte houden:
Sommige modellen kunnen erg duur zijn.
Dit type espressomachine is niet zo eenvoudig in gebruik als de andere automatische espressomachines.

3. Volautomatische espressomaker

Naast een elektronische pomp automatiseren volautomatische espressomachines ook de hoeveelheid en afgifte van het water bij het maken van espresso.

Het resultaat is dat ze nog gemakkelijker te gebruiken zijn dan halfautomatische modellen, maar ze nemen u nog een stukje controle uit handen – wat een probleem kan zijn als u heel precies weet hoe u uw espresso lekker vindt.

Net als bij halfautomatische modellen is de prijsklasse van dit type espressomachine breed. Je kunt modellen vinden voor een paar honderd dollar en andere voor enkele duizenden.

Volautomatische espressomaker

Voordelen:

Deze units zijn zeer eenvoudig in gebruik.
U kunt betaalbare modellen vinden.
In gedachte houden:
Meer elektronica betekent dat er meer onderdelen kunnen breken.
Sommige modellen kunnen erg duur zijn.
Je hebt minder controle over de specifieke smaak van je espresso.

4. Super automatische espressomachine

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn volautomatische espressomachines uiterst gebruiksvriendelijk.

Het idee achter dit type apparaat is om het maken van een espresso-shot net zo eenvoudig te maken als het toevoegen van koffiedik en het indrukken van een knop. Dat is het. Snel en eenvoudig zonder geknoei om op te ruimen.

Dit type espressomachine is een uitstekende keuze voor iedereen die geen werk wil doen en zich niet al te veel zorgen maakt over de fijne kneepjes van de smaak, maar in plaats daarvan gewoon een snelle opname wil. Als je de hele dag veel espresso drinkt, is dit misschien iets voor jou.

Voordelen:

Het gemakkelijkste type espressomachine om te gebruiken.
Beschik over veel speciale functies, zoals ingebouwde slijpmachines en programmeerbare instellingen.
In wezen een “All-in-One” -systeem met veel ingebouwde speciale functies.

In gedachte houden:

Ze nemen u de meeste controle uit handen en doen al het werk voor u.
Ze zijn meestal duurder dan andere soorten espressomachines, hoewel je nog steeds enkele kleinere modellen kunt vinden in het bereik van een paar honderd dollar.

Hoe u uw koffiemolen reinigt

Koffiemolen

Als u een van de vele koffiedrinkers bent die graag uw eigen bonen maalt, bent u waarschijnlijk ook een van de vele mensen die zich afvragen hoe u uw koffiemolen goed en volledig schoonmaakt. Wist je dat het schoonhouden van je koffiemolen de kwaliteit van je favoriete ochtenddrankje daadwerkelijk kan veranderen?

Er zijn een paar verschillende tips en trucs die u kunt proberen om uw koffiemolen schoon te maken. Voordat u al uw tijd en moeite gaat steken in het schoonmaken van uw koffiemolen, moet u begrijpen waarom de praktijk zo’n verschil maakt.

Slijper

Verschillende partijen stellen verschillende schoonmaakschema’s voor. Als het erop aankomt, is het aan jou om te beslissen hoe vaak je je koffiemolen wilt of kunt reinigen. Het hangt ook af van hoe vaak u uw grinder in het algemeen gebruikt. Sommigen stellen voor om de molen na elk gebruik schoon te maken, terwijl anderen suggereren dit een keer per week te doen. Zoek uit wat voor u werkt en houd u aan uw schema. Door de molen regelmatig schoon te maken, wordt het proces consequent gemakkelijk.

Er zijn een paar verschillende reinigingsmethoden die u mogelijk zoekt. Als u enkele van die kleine deeltjes die vastzitten in de koffiemolen zo snel mogelijk wilt verwijderen, kunt u deze eenvoudige reinigingsmethoden proberen:

Rijst:

Neem een ​​handvol ongekookte instant rijst en doe het in de molen. Laat de molen ongeveer een minuut draaien, of totdat de rijst eruit ziet als stof. De rijst verwijdert ingesloten gronden en helpt bij het verwijderen van slechte geuren. Dump de rijst. U wilt dit proces herhalen totdat de rijst er schoon en wit uitkomt.

Rijst

Zout:

Laat wat koosjer zout door je molen lopen. Het zout absorbeert de oliën en geuren zonder er zelf een aan te maken. Net als bij de rijst, moet je misschien een paar keer zout doorlopen om alle aangekoekte deeltjes echt los te maken.

Brood:

Als je geen rijst hebt en geen zout wilt gebruiken, kun je ook proberen je molen schoon te maken met oud, wit brood. Dit werkt op dezelfde manier als zout en rijst, maar met deze methode gebruik je niet per se voedsel dat nog eetbaar is. Nogmaals, misschien wil je een paar keer brood doornemen om de slechte dingen echt op te lossen.

Brood

Havermout:

Sommigen suggereren dat je ook havermout kunt gebruiken voor hetzelfde doel.

Suiker:

Suiker kan ook op dezelfde manier worden gebruikt, maar dit is een van de methoden die echt meer kan helpen bij slechte geur dan overgebleven deeltjes.

Welke van deze methoden u ook probeert, zorg ervoor dat u de koffiemolen afveegt als u klaar bent. U moet een droge papieren handdoek gebruiken om hem eerst af te vegen, dan een vochtige papieren handdoek en dan weer een droge. Misschien wilt u zelfs een molenborstel kopen, die u gemakkelijk in de vaatwasser wast.

5 populaire merken voor espressomakers

Slijper

Zeker als je kiest voor een van de duurdere modellen, wil je er zeker van zijn dat je in goede handen bent.

1. Breville

De espressomakers van Breville krijgen gemengde beoordelingen, hoewel ze over het algemeen positiever zijn dan negatieve. Zelfs voor beoordelingen van hetzelfde model zullen verschillende klanten heel verschillende meningen hebben – de een zal zeggen dat hun machine een perfecte espresso maakt, terwijl een ander beweert dat de temperatuur nooit hoog genoeg wordt voor een fatsoenlijke smaak. Klachten over het verstoppen van machines en het lastig zijn om schoon te maken, leken naar voren te komen in beoordelingen van verschillende modellen, maar veel klanten zijn over het algemeen tevreden met hun Breville-espressomachines.

Breville

2. DeLonghi

DeLonghi is een bekende en vertrouwde merknaam voor veel keukenapparatuur en maakt een breed scala aan espressomachines. Van de eenvoudige betaalbare modellen aan de onderkant van de prijsklasse tot de espressomachines die in de duizenden komen, we vonden DeLonghi-recensies overal grotendeels positief. Het is duidelijk dat wat je krijgt met een espressomachine van $ 100 anders is dan wat je kunt verwachten van een espressomachine van $ 3000, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het DeLonghi-model vindt dat bij je past. Maar de meeste klanten blijken tevreden te zijn met hun keuze

3. Gaggia

Gaggia is een ander populair merk dat een verscheidenheid aan espressomachines biedt voor een breed scala aan prijsklassen. Een punt dat keer op keer naar voren kwam in de beoordelingen van Gaggia-espressomachines die we ontdekten, waren claims van duurzaamheid – veel recensenten noemden hun machines 12 jaar, 14 jaar, zelfs 30 jaar voordat het tijd was om een ​​vervanging te krijgen. Klanten prijzen ook het gebruiksgemak en de kwaliteit van de smaak. De enige klacht die een paar keer naar voren kwam, waren de verzendkosten als je een vervangend onderdeel moet kopen terwijl de machine nog onder de garantie valt, maar voor een machine die waarschijnlijk meer dan tien jaar meegaat, lijkt dat voor velen misschien een kleine prijs.

Gaggia

4. Capresso

Wederom hebben we met Jura-Capresso een populair merk dat espressomachines verkoopt die alle functies en prijzen op de markt omvatten. U kunt modellen vinden voor minder dan $ 100 en andere in de duizenden. Voor het volledige assortiment vonden we wederom overwegend positieve recensies. Veel van hun modellen worden geprezen om het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding. Als u een Jura-Capresso-machine ziet met de functies waarnaar u op zoek bent, is de kans groot dat u er blij mee zult zijn.

Capresso

5. Keurig

Keurig staat vooral bekend om hun koffiebrouwers voor één portie, maar ze maken wel een model dat zich richt op het maken van espressopods. Het is betaalbaar, net zo gebruiksvriendelijk als al hun andere koffiezetapparaten voor één portie, en de recensies zijn positief. Het enige dat u in gedachten moet houden als u de Keurig overweegt, is dat u alleen espresso kunt maken van Rivo-pakketjes voor eenmalig gebruik. Veel recensenten benadrukken dat ze blij zijn met de kwaliteit van de Rivo-koffie die ze hebben geprobeerd, dus als je tevreden bent met het idee van een goede espresso en niet graag wilt experimenteren met verschillende soorten, is die beperking waarschijnlijk geen probleem. kwestie.

Scroll to top