KMC Logo
 √ Nederlands   English

Het Internationale Tempel Project

Een mooi geschenk voor toekomstige generaties

"Een tempel is een van de beste manieren om andere levende wezens te helpen - het is de beste vorm van openbare dienstverlening."
Eerwaarde Geshe Kelsang Gyatso

Het Internationale Tempel Project is opgestart door Eerwaarde Geshe Kelsang Gyatso met de visie om een Kadampaboeddhistische Tempel in elke belangrijke stad in de wereld te creëren. Het doel is het boeddhistische geloof van de Nieuw Kadampa Traditie in de gemeenschap te introduceren en in het bijzonder om een voorbeeld te geven van boeddhistische oefening door middel van publieke dienstverlening.

Kadampaboeddhistische Tempels nemen vele vormen aan. Sommigen zijn nieuw gebouwd volgens een speciaal ontwerp dat door Geshe Kelsang werd ontwikkeld gebaseerd op de traditionele boeddhistische architectuur, zoals de Moedertempel bij Manjoeshri Kadampa Meditation Centre in Engeland en de Tempels in New York en São Paulo.

Anderen zijn aanpssingen van bestaande gebouwen die in de hele wereld zijn aangekocht om te dienen als Kadampa Meditatie Centra, zoals de Tempels in Toronto, Le Mans, Berlijn, Zürich, Texas en Melbourne. Weer andere zijn opgenomen in Hotel Kadampa's, zoals die in Málaga (Spanje) en in Schin op Geul (Nederland). 

Welke vorm zij ook aannemen, Kadampa Tempels zijn heilige plaatsen waar iedereen van kan genieten.

Zij zijn Zuivere Landen in onze zorgelijke wereld - zij zijn toegangen tot innerlijke vrede voor iedereen die op bezoek komt.

"Wanneer wie dan ook, boeddhist of niet, een Tempel ziet of een afbeelding van Boeddha dan ontvangen zij zegeningen."
Eerwaarde Geshe Kelsang Gyatso

Voor meer informatie over het Internationale Tempel Project, inclusief over de manieren waarop je zou kunnen helpen, kijk op kadampatemples.org.

 

hier nog wel