KMC Logo
 √ Nederlands   English

Dienstverlening

De essentie van Boeddha's leer is het koesteren en proberen gelukkig te maken van anderen. In het KMC Nederland zijn we daarom gericht op dienstverlening aan de gemeenschap.

Dit komt op verschillende manieren tot uitdrukking. In de eerste plaats is er een ruim aanbod van spirituele activiteiten dat voor iedereen toegankelijk is, zoals lezingen, studieprogramma's, meditaties en retraites. Verder proberen we een mooie en stille omgeving te creeren waar iedereen tot rust kan komen en zich kan laten inspireren, o.a. door onze tempel te bezoeken of door alleen maar door de tuin te wandelen.

Bovendien is er voor gasten het Hotel Kadampa Holland en het World Peace Cafe waar men kennis kan maken met de vriendelijkheid en gastvrijheid van de bewoners. We staan ook open voor bezoeken van schoolklassen en andere groepen en we verlenen geestelijke hulp aan mensen die daar behoefte aan hebben.

Alle winst van het KMC Nederland wordt gedoneerd aan het Internationaal Tempel Fonds wat gebruikt wordt om boeddhistische tempels te bouwen in alle delen van de wereld. Niets ervan gaat naar individuen.

Schoolbezoeken

Het KMC Nederland leent zich uitstekend voor een schoolbezoek. Wij ontvangen graag schoolklassen die meer willen weten over boeddhisme, meditatie en het leven in een boeddhistisch centrum in onze huidige, moderne, tijd.

In overleg met de leraar of de ouders kan bepaald worden hoe het schoolbezoek er precies uit zal zien. Er kan o.a. gedacht worden aan:

 

  • Een rondleiding door de Tempel met een uitleg over het altaar
  • Een korte uitleg over het boeddhisme
  • Een korte uitleg over het leven in een boeddhistisch centrum in Schin op Geul
  • Een eenvoudige meditatie-oefening onder begeleiding

Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met het KMC Nederland.

Geestelijke hulp

Indien u dit wenst kunt u vragen om een persoonlijk gesprek met iemand van het KMC Nederland, bijvoorbeeld met een boeddhistische monnik of non.

Aanleiding hiertoe kunnen allerlei situaties zijn waar u moeilijk mee om kunt gaan. De gesprekken zijn van mens tot mens dus u hoeft geen boeddhist te zijn om van dit aanbod gebruik te maken.

Hulp aan de overledene

Op verzoek kunnen we ten behoeve van iemand die onlangs is overleden (traditioneel binnen 49 dagen na het overlijden) een oefening doen die bekend staat als 'overdracht van bewustzijn'.

In deze oefening worden gunstige oorzaken gecreƫerd voor een voorspoedige wedergeboorte van de overledene. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het KMCN.

hier nog wel